top of page

Η τράπεζα Πειραιώς πλήρωσε φόρους για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από την Αγροτική τράπεζα; 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν την Κυβέρνηση.

21/11/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τράπεζα Πειραιώς πλήρωσε φόρους για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από την Αγροτική τράπεζα;

 

 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν την Κυβέρνηση.

 

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται η ευνοϊκή μεταχείριση των τραπεζών από την Κυβέρνηση με σκοπό να απαλλαχθούν από τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Στην ερώτηση που κατατέθηκε στις 20/11/2014 από 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα: «Απαλλαγή της τράπεζας Πειραιώς από φόρους και τέλη μεταβίβασης των ακινήτων της Αγροτικής Τράπεζας» αποτυπώνονται οι διεργασίες της Κυβέρνησης για την πλήρη αποποίηση από τις οικονομικές υποχρεώσεις της τράπεζας Πειραιώς.

Σε μια περίοδο που οι πολίτες υπερφορολογούνται ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται παρατηρούνται μια σειρά από απαλλαγές ή παραλείψεις απόδοσης φόρων και προστίμων σε τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η περίπτωση της τράπεζας Πειραιώς που απαλλάσσεται από φόρους και τέλη αποδεικνύει την παράλογη οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση παρ’ όλο που η επιδίωξη αύξησης των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου είναι διακηρυγμένη της απόφαση.

Με την ερώτηση που κατατέθηκε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στη μεταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών που «εξαφανίστηκαν» με βάση το νόμο για την εξυγίανση των τραπεζών καθώς επίσης και οι αποδείξεις καταβολής των φόρων και λοιπών τελών μεταβίβασης. Επίσης, ερωτάται ο κύριος Υπουργός Οικονομικών αν εισπράχθηκαν τα τέλη από τον όμιλο της Πειραιώς ή αν επιβλήθηκαν τα νόμιμα πρόστιμα.

 

Please reload

bottom of page